Otwórz ustawienia wishlisty, przejdź do zakładki „Udostępnianie” i zmień widoczność na „Tylko na zaproszenie”. Od tej chwili listę otworzysz tylko Ty i osoby, które zaprosisz. Wszyscy pozostali trafią na stronę „Dostęp ograniczony”.
Krok po kroku
Otwórz wishlistę, którą chcesz ustawić jako prywatną.
Wejdź w jej ustawienia i przejdź do zakładki „Udostępnianie”.
Ustaw widoczność na „Tylko na zaproszenie”.
Zapisz zmiany.
Warto wiedzieć
Przy ustawieniu „Tylko na zaproszenie” zwykły link przestaje działać dla innych osób. Jeśli chcesz wpuścić konkretną osobę, zaproś ją mailem. Zobacz „Jak udostępnić prywatną wishlistę?”.
Nowe wishlisty mają na starcie ustawienie „Każdy z linkiem”, więc żadna lista nie jest prywatna, dopóki tego nie zmienisz.
Ustawienie listy jako prywatnej nie zmienia tego, kto może ją edytować. Dostęp do edycji ustalasz osobno, przez zaproszenia mailowe i poziomy dostępu: właściciel, „Pełny dostęp”, „Może dodawać życzenia”, „Tylko podgląd”. Nie musisz więc ustawiać wishlisty jako prywatnej, żeby dodać osoby współtworzące, a publiczna lista spokojnie może mieć osoby, które pomagają ją prowadzić.
Chcesz odwrotnie? Zobacz „Jak ustawić listę życzeń jako publiczną?”.
Zobacz też